Peripetiile lui Mikado, imparat si purtator de cuvant al felinelor de apartament
Volksbank

20 Februarie 2014

Un vis recurent

Un vis recurent

Da, pisicile viseaza. Este un lucru dovedit stiintific. Dar, daca stiinta nu e de ajuns pentru voi, va pot confirma si eu acest lucru. 

Sa va povestesc. In ultima vreme am un vis care se tot repeta, un vis recurent, cum ar spune specialistii. Totul se intampla in felul urmator:

Se face ca ma trezesc zburand, trecand prin geamul sufrageriei ca printr-o pelicula de apa. Nu am aripi, zbor doar cu puterea mintii, ca tipul ala care mai apare la televizor in colanti albastri si cu mantie rosie. Zbor deasupra copacilor si la fiecare fereastra a blocului, fara exceptie, este o pisica care ma priveste plina de uimire si admiratie.

Da, sunt eu, Mikado, regele felinelor de apartament, iar acesta este momentul meu de glorie, evadarea din anonimat. INCORONAREA! Un stol de porumbei grasi imi aseaza pe capsor o coroana aurita, moment in care toate felinele de apartament incep sa aplaude din labute. Ma pregatesc sa tin un discurs telepatic prin care sa le transmit secretul evadarii, cum sa se elibereze si sa scape de tirania stapanilor lor. Ma asez pe o crenguta. Imi dreg vocea telepatica si... fix inainte sa incep transmiterea discursului se intampla ceva groaznic. GROAZNIC!

In spatele fiecarei feline de apartament apare Suverana, Suverana mea multiplicata in zeci de exemplare. Toate afiseaza un zambet malefic, incep sa mangaie felinele cu miscari sincron si apoi... trag perdeaua fiecarui apartament, blocand mesajul meu telepatic. 

Este momentul in care ma trezesc sub mangaierile Suveranei. 

Se spune despre vise ca sunt o forma de evadare. Poate cea mai buna forma de evadare, caci imi ofera libertatea mult dorita in confortul fotoliului meu preferat. Iar Suverana imi recunoaste drepturile regale si ma incoroneza exact ca porumbeii din vis. Miau-nunat!

P.S. Nu subestimati niciodata starea de visare a unei feline. Este o adevarata… poezie!

Povestea anterioara Urmatoarea poveste