Peripetiile lui Mikado, imparat si purtator de cuvant al felinelor de apartament
Volksbank

01 Aprilie 2014

Suverana s-a apucat de gatit

Suverana s-a apucat de gatit

Asa incepe un nou episod din viata mea "minunata": cu zgomot de oale si tigai, miros de mancare un pic prea bine rumenita si mici explozii… culinare. 

BUM! POC! TROSC! AAAAA! IIIII! BUM! “NUUUUU SE POATE! AH!" POC!!!

Tot haosul acesta a fost declansat de ceea ce pare a fi noua pasiune a Suveranei... gatitul. Din cate observ, acum se specializeaza in gatitul sanatos... ma rog, cat de sanatos poate fi ceva ce iese din mainile ei zilele astea. 

Cum s-a intamplat totul: zile intregi Suverana a stat cu ochii in calculator si s-a uitat la poze cu mancare, exclamand din cand in cand: "WOW!", "MMMMMmmmm!", "Ia uite, Mikado, ce bine arata! Nu-i asa ca vrei sa-nvat si eu sa fac asa ceva?". Pe moment, privirea mea e posibil sa fi spus “da”, dar acum...

In fine, nu mai conteaza cine este vinovat. Cert e ca Suverana s-a decis sa urmeze niste cursuri de gatit. Se duce saptamanal acolo si zilnic exerseaza acasa.

Va spun, nu stiu cine a inventat aceste cursuri de gatit, dar e clar ca nu s-a gandit si la situatia felinelor de apartament. N-as vrea sa-mi panichez cititorii, dar simt ca deja mi s-a rarit blana de la atata miros de “morcovei” fierti cu mazare si broccoli, baby spinach, laptic de soia cu orez salbatic si asa mai departe. 

Cu toate acestea ea pare... fericita: zambeste sau rade cu pofta chiar si atunci cand i se lipeste mancarea, fredoneaza absolut orice melodie de la radio (chiar si pe cele pe care nu le stie) si isi admira sortul de cate ori trece prin fata unei oglinzi. Iar ca bonus la starea de euforie, din 10 in 10 minute face cate o pirueta cu strecuratoarea in mana sau valseaza cu robotul de bucatarie (cu mine n-a dansat niciodata). Ca sa nu mai spun ca a promis solemn ca renunta la fast food si ca o sa consume numai preparate sanatoase, gatite chiar de ea. Un fel de “slow food” probabil…

Ah, iar capsuna de pe tort este ca, mai nou, a plantat si o tufa de capsuni intr-un ghiveci, chipurile pentru tarta pe care o s-o faca la curs peste 2 saptamani. De necrezut, acum face si gradinarit de apartament? Ce mai urmeaza, o sera de legume in jardiniera?

O sa-mi mai sacrific cateva zile cu degustari olfactive si o sa revin sa va spun cum evolueaza lucrurile. 

Deci, va urma... Miau!

Povestea anterioara Urmatoarea poveste