Peripetiile lui Mikado, imparat si purtator de cuvant al felinelor de apartament
Volksbank

06 Martie 2014

Suverana calca stramb

Suverana calca stramb

Suverana s-a intors astazi acasa intr-un picior si cu un pantof in mana. Am crezut ca este vorba despre un joc sau despre vreo sarbatoare omeneasca ce le interzice oamenilor sa atinga pamantul cu mai mult de un picior. Hm… ar putea fi interesant, mi-am zis, in timp ce ma pregateam sa fac un “search” pe Google.

Dar nu era vorba despre nicio sarbatoare. De fapt, Suverana era in dureri. Scotea un "AU" la fiecare "ŢOP" pe care-l facea. Cine oare a indraznit s-o raneasca asa si DE CE? 

Se intinde pe canapea si zice: "Of, Mikado, curajosul meu Mikado... cata durere a trebuit sa suport astazi."

CINE e, Suverano, CINE? CINE te-a vanat? Spune-mi si ma ocup eu de el. O sa te razbun! O sa vada el ca nimeni nu se pune cu Mikado. Astept ca Suverana sa prinda glas, sa-si recapete puterile, asa ca ma duc in bucatarie si-mi ascut ghearele pe tocul usii. Apoi ma apuc si-mi spal blana, pentru ca noi, felinele, nu mergem niciodata la razboi cu blana murdara. 5 picaturi vor fi de ajuns pentru acest ritual felin de lupta.

Ma intorc la Suverana, o fixez cu privirea si o mai intreb o data: "CINE MIAUUUU ESTE MIAUUUUU NENOROCITUL MIAUUUU!???"

Iar Suverana imi raspunde: "Mikado, taci, vorbesc la telefon! Shhhhh! Da, domnule, doctor. Da, este luxata, am calcat stramb... stiti, tocurile..."

Tocurile??? Si cand te gandesti ca era sa-mi jertfesc viata pentru ea... Cand te gandesti ca monstrul feroce era de fapt o pereche inofensiva de botine din piele intoarsa cu “dungulite” vernil... Offf, n-are decat sa se ocupe aliatul meu de ea!

Povestea anterioara Urmatoarea poveste