Peripetiile lui Mikado, imparat si purtator de cuvant al felinelor de apartament
Volksbank

21 Aprilie 2014

Succesoarea lui Picasso

Succesoarea lui Picasso

Gata, felina ratacitoare s-a intors acasa. A fost o experienta pe care v-o recomand. Insa, peripetiile cu Suverana nu se termina aici. Nici nu a despachetat bine, ca si-a descoperit o noua pasiune: pictura. Era de asteptat, dupa ce, la fiecare vestigiu si muzeu spunea intruna “ah, ce mi-ar placea sa le vad in fiecare zi!”. Ei bine, acum probabil ca urmeaza sa le picteze si deseneze pe absolut toate… si sa umple casa cu ele.

Pentru ca-mi sunteti dragi, n-o sa va chinuiesc prea tare si nu o sa va arat primul portret pe care mi l-a facut anul trecut. Bine, nici n-as putea sa vi-l mai prezint, pentru ca atunci cand mi l-a aratat m-am speriat atat de tare, incat, instinctual, l-am facut franjuri cu gherutele.  Nu a fost prea greu ca Suverana sa se prinda ca nu are talent... Adevarul este crud, dar cineva trebuie sa-l serveasca... chiar si asa crud si negatit.

Asa ca, a dat fuguta la laptop si a apelat din nou la ajutorul ei de nadejde: creditul de la Volksbank, pentru a se inscrie la niste cursuri de pictura.  Bineinteles ca aceste cursuri nu te transforma peste noapte intr-un Picasso, dar e clar ca te invata ceva, avand in vedere ca Suverana picteaza cam abstract si cubist fara sa-si propuna acest lucru.

Ideea e ca se intoarce de fiecare data cu teme pentru acasa si, pentru ca este o perfectionista, a transformat toata casa intr-un atelier de pictura. Cum dezordinea e boema, in jurul meu e plin de pete colorate, pensule si acuarele imprastiate. 

Am totusi impresia ca Suverana face progrese. Tocmai ce a terminat o pictura cu mine si eu sunt de parere ca a iesit surprinzator de bine. Dar nu stiu cum face ca, din prea multa mandrie si bucurie ca in sfarsit i-a iesit, se dezechilibreaza, pune mana pe o pensula care cade peste acuarele si stropeste tabloul cu cateva pete de rosu, galben si verde.  Se bosumfla pentru o clipa, dar apoi ii vine o idee si incepe sa zambeasca.

Nici nu-mi dau seama cand imi face rapid cu pensula cateva pete de rosu, galben, verde direct pe blana... "Gata, acum tabloul reflecta realitatea...", zice ea in timp ce imi arata cel mai mare zambet pe care l-a avut pana acum.

Povestea anterioara Urmatoarea poveste