Peripetiile lui Mikado, imparat si purtator de cuvant al felinelor de apartament
Volksbank

12 Martie 2014

Despre moda si tendintele de primavara

Despre moda si tendintele de primavara

Ce este “moda” si cu ce se mancanca ea de fapt?

Pentru Suverana, moda este o “necesitate de ordin estetic” si se mananca pe baza de dieta, adica doar cu morcovi si biscuiti de secara. Pentru mine, in schimb, moda = arest la domiciliu… Sa va povestesc!

La fiecare inceput de primavara, felinele trebuie sa-si ascuta ghearele. TREBUIE. Este un instinct ce nu poate fi controlat prea usor, nici macar atunci cand ti-ai facut de curand pedichiura la salonul cosmetic felin.

In exact aceeasi perioada, Suverana are obiceiul de a se pregati pentru un nou sezon vestimentar. E ca si cand ar naparli: toate hainele ei ajung pe podea, iar dulapul se umple cu haine noi (stiti voi, Suverana isi schimba outfit-ul, dar naravul ba). Mormane peste MORMANE de haine. Iar eu nici macar nu pot s-o perii cu o manusa de la pet shop.

In acest context, in care eu sunt innebunit de mancarimi de gherute, iar peisajul este foarte confuz din cauza pungilor, pachetelor si ambalajelor, ajung tot timpul sa fiu pedepsit pentru ca am franjurat noua colectie a Suveranei. Stiu ca n-ar trebui, dar mereu se gaseste cate un nasture sidefat care sa ma provoace.

Si cum primavara a inceput de mai bine de o saptamana… ce credeti? Chiar acum sunt inchis in baie, alaturi de toate hainele noi si colorate pe care le-am gheruit. Verde smarald, nuante sofisticate de bej sau rosu corai. E ca si cand as fi inconjurat de un curcubeu calm, relaxant, in culori linistitoare. Pana la urma nu e o pedeapsa prea rea. O sa strang toate aceste franjuri colorate si-mi voi face un culcus in acest minunat curcubeu.

Daca ma intrebati pe mine, trend-urile primaverii sunt foarte… confortabile.

Povestea anterioara Urmatoarea poveste
Petronia

Cred si eu ca hainele Suveranei tale sunt confortabile si cu siguranta iti sade bine blanita pe un fond verde smarald si bej elegant!