Peripetiile lui Mikado, imparat si purtator de cuvant al felinelor de apartament
Volksbank

26 Februarie 2014

Cea mai neagra noapte din an

Cea mai neagra noapte din an

Cunoasteti expresia "a te scula cu noaptea in cap"? Eu am trait-o pe blana mea, la propriu!

Sa va explic. Ca de obicei, intre orele 6 si 8 seara, imi dormeam cel de-al patrulea somn profund din ziua respectiva, din cele 9 necesare oricarei pisici. Cand m-am trezit ma asteptam sa fie lumina in apartament, televizorul sa fie pornit si Suverana in bucatarie, lovind in cratite sau ce face ea acolo.

Ei bine, nu. Am deschis ochii si... negru. BEZNA absoluta. Pentru un moment m-am gandit ca Suverana a inceput un program drastic de economisire a energiei electrice sau ca are loc vreun fenomen meteorologic ciudat, un fel de “cea mai neagra noapte din an”. 

Dar nu, cumva trebuia sa fie vina Suveranei. Nu se putea altfel. Cu (ne)indemanarea ei a provocat o eclipsa spontana. Dar oare este si definitiva? Voi afla in curand.

Pentru asta fac apel la cel de-al saselea simt al meu: auzul. Zgomote incerte se aud in bucatarie, dupa care  se muta in sufragerie si apoi in baie. Un atac prin invaluire? Tot ce se poate. Precaut fiind, ma ascund sub pat.

Cateva minute se face din nou liniste, iar eu sunt pe punctul sa intru in cel de-al cincilea somn profund al zilei. Dintr-o data, usa se deschide cu un scartait, ca-n filmele de groaza... CINE imi face farsele astea? CINE?

Sar catre silueta care tocmai a patruns in camera si sunt pregatit sa-mi folosesc armele albe din dotare, numite si colti. Dar, fix atunci, se aprinde lumina in toata casa, ca la o petrecere-surpriza. Eclipsa a luat sfarsit, iar eu ma aflu agatat de piciorul electricianului. Apoi apare si Suverana: "Unde te-ai ascuns, micutule? Te-am cautat prin toata casa!".

Ce s-a intamplat de fapt? A sarit o siguranta. Nu ma mir; cu Suverana iti sare mai mereu mustarul, era o chestiune de timp pana sa sara si siguranta. Noroc cu electricianul. La plecare m-a mangaiat si mi-a spus cateva vorbe pline de intelepciune: "Stai linistit, Mikado, nu e noapte sa nu se lumineze."

Nici nu ma asteptam la mai putin de la aliatul meu.

Povestea anterioara Urmatoarea poveste