Peripetiile lui Mikado, imparat si purtator de cuvant al felinelor de apartament
Volksbank

21 Martie 2014

Astenia de primavara

Astenia de primavara

In fiecare dimineata ma trezesc cu razele soarelui jucandu-se prin blanita mea matasoasa. Copacii din fata ferestrei au inmugurit si au aparut si primele flori. Aerul miroase mai frumos, mai proaspat, iar oamenii se imbraca mai colorat si zambesc mai des.

Si atunci… atunci de ce ma simt atat de agasat? De unde aceasta apatie care-mi franjureaza nervii ca o gheara nemiloasa de tigru? Este inexplicabil si deranjant. Oare sunt bolnav?... oare lipsa mea de chef a ajuns in faza terminala? NU! Nu o sa ma las coplesit de aceasta gheara de tigru. Ghearele mele de felina de apartament sunt mai puternice (si mai bine intretinute). 

Se pare ca am contactat aceasta boala de la Suverana (de ce oare nu ma surprinde?). La telefon se tot plange ca sufera de asTENIE! Probabil un parazit ciudat care provoaca indispozitii si manifestari contradictorii, la fel ca “fluturii din stomac”. Ingrozitor. Trebuie neaparat sa ma vindec si, pentru ca asta sa se intample, trebuie mai intai s-o tratez pe Suverana.

S-ar putea sa va para drastic tratamentul, dar, in definitiv, cui ii place siropul de tuse, cine rontaie de placere pilule amare? Asadar, iata planul de tratament:

  • O sa-i gauresc toate dresurile cu buline (doar pe cele cu buline; stiu deja unde le-a ascuns).
  • O sa-i vars apa din vaza preferata in care pune in fiecare zi o floare; stiti ce se spune, “cu o floare nu se face primavara”.
  • Cand se uita la la serialul preferat o sa ma asez pe telecomanda "accidental" si o sa schimb programul cu coada.
  • O sa mananc eu briosa colorata pe care o serveste de obicei la cafea (da, sunt dispus sa-mi sacrific silueta pentru aceasta cauza nobila).
  • Ca ultima solutie, s-ar putea chiar sa-i schimb melodia de la alarma desteptatoare (sper totusi sa nu fiu nevoit s-o fac).

Cred ca 3 zile de tratament sunt suficiente. Poate n-o sa inteleaga la inceput, dar sunt sigur ca intr-un final o sa-mi multumeasca. Gata cu asTENIA de primavara!

Povestea anterioara Urmatoarea poveste